Stworzony jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i niepowtarzalne danie. Istnieje wiele wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny lub wegetariański. W książce są przepisy między innymi na hamburgera z jagnięciny i ziemniaków ze słodkim sosem czosnkowym, hamburgera z przegrzebków z kurkami i majonezem z korala przegrzebków, jest hamburger z wołowiny i boczku z gruszkami, miodem i orzechami oraz hamburger z krewetek, fenkułów i owoców cytrusowych z sosem przyprawowym. Szerokie spektrum możliwości kulinarnych pozwala odkryć wszystkie odmiany eklektycznego dania z naturalnych składników wysokiej jakości.
Odbiorcy książki to osoby, które pragną mieć na swojej półce podręcznik poświęcony hamburgerowi „doskonałemu”, z ciekawymi wariantami jego realizacji, z dodatkiem składników wysokiej jakości i jednocześnie łatwych w zastosowaniu oraz wszyscy, którzy chcą uraczyć pysznym daniem bliskich czy znajomych.
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera wszelkie informacje dotyczące przygotowania hamburgerów;
- znajdziemy w niej informacje, które pozwolą łatwo zaplanować potrzebne zakupy, uzyskamy także wiadomości o grillach czy piekarnikach, dzięki którym przygotujemy danie oraz podpowiedzi dotyczące komponowania hamburgerów;
- w poradniku znajdziemy niebanalne receptury na nietypowe hamburgery oraz przepisy na połączenie doskonałe – sosy i ziemniaki;
- publikacja zawiera przepisy, z których chętnie skorzystają również wegetarianie;
- dzięki poradnikowi niebagatelnymi smakami pozytywnie zaskoczymy naszych gości.