"Jedzenie i inne namiętności" to książka z przepisami, stworzona przez Maię Sobczak. Jest ona przeznaczona dla osób, które szukają prostych przepisów na zaskakujące dania, łamiące konwencje kulinarne.
Szukasz pomysłów na ciekawe, nietuzinkowe dania? Lubisz przygotowywać nietypowe potrawy, ale brakuje Ci czasu? A może w Twojej kuchni zaczyna wiać nudą i potrzebujesz inspiracji, aby stworzyć nowe posiłki? W książce znajdziesz mnóstwo przepisów i inspiracji na oryginalne dania, do których stworzenia potrzebujesz jedynie prostych i lokalnych produktów. Dzięki takim połączeniom otrzymasz np. dynię pieczoną w soku jabłkowym z czekoladą czy rozmarynowy cr?me br?lée na bazie cydru. Wszystkie te przepisy wykonasz z produktów, które prawdopodobnie masz już w domu. Nie musisz szukać wymyślnych składników, aby otrzymać prawdziwą ucztę, pełną niebanalnych połączeń i ciekawych smaków.
Przepisy zawarte w książce to połączenie prostych składników, które razem dostarczą Ci niezapomnianych wrażeń smakowych. Została ona również opatrzona zdjęciami poszczególnych potraw, zachęcających do wypróbowania danego przepisu.
O autorce
Maia Sobczak to autorka licznych książek z przepisami i założycielka bloga QMAM KASZĘ. Jest znana z ciekawych połączeń i często nazywa się ją królową kuchennych improwizacji. Z zawodu jest psychologiem i dietoterapeutą. Na swoim blogu od kilku lat dzieli się przepisami na roślinne przepisy, bazujące na prostych, domowych produktach.