Your cart
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Kto nie kocha świeżych wypieków, które wręcz rozpuszczają się w ustach? Chleby, bułki, bagietki i chałki czekają na smakoszy świeżego pieczywa, a do ich przygotowania czasem wystarczy po prostu "Mąka i woda". Książka ta pokazuje, że nie potrzeba długiego procesu hodowania idealnego zakwasu, aby cieszyć się ulubionymi przysmakami. Jak przygotować pieczywo znacznie szybciej, niż się spodziewasz?
Wiele osób sądzi, że potrzeba żmudnie przygotowywanego zakwasu i skomplikowanych receptur, aby stworzyć pieczywo, które zasmakuje każdemu. Autorka tej książki pokazuje, że wcale tak nie jest - wspaniałe wypieki można osiągnąć znacznie prościej i szybciej. Kilka prostych rad pomoże w przejściu z prostych chlebków z patelni do bardziej wyrafinowanych konstrukcji.
Wszystkie wypieki, których receptury zostały umieszczone w książce, zostały ocenione przez wielu gości, którzy zawsze potwierdzali ich świetność. Jednocześnie przepisy te zostały uproszczone tak, aby nawet całkowicie początkujący piekarz poradził sobie z ich przygotowaniem.
Autorka doskonale zdaje sobie sprawę, że pieczywo na świecie niejedno ma imię, przez co przygotowała bardzo szeroki zestaw przepisów, który obejmuje takie wypieki, jak bourekas, brioszki, grecką pitę, jak i foccacię z solanką.
Sabina Francuz to autorka pisząca prostym językiem, który jednak nie nudzi. Klarowna treść została połączona ze skrupulatnymi przepisami, które pomogą przygotować dziesiątki różnych przysmaków.
Wiele osób sądzi, że potrzeba żmudnie przygotowywanego zakwasu i skomplikowanych receptur, aby stworzyć pieczywo, które zasmakuje każdemu. Autorka tej książki pokazuje, że wcale tak nie jest - wspaniałe wypieki można osiągnąć znacznie prościej i szybciej. Kilka prostych rad pomoże w przejściu z prostych chlebków z patelni do bardziej wyrafinowanych konstrukcji.
Wszystkie wypieki, których receptury zostały umieszczone w książce, zostały ocenione przez wielu gości, którzy zawsze potwierdzali ich świetność. Jednocześnie przepisy te zostały uproszczone tak, aby nawet całkowicie początkujący piekarz poradził sobie z ich przygotowaniem.
Autorka doskonale zdaje sobie sprawę, że pieczywo na świecie niejedno ma imię, przez co przygotowała bardzo szeroki zestaw przepisów, który obejmuje takie wypieki, jak bourekas, brioszki, grecką pitę, jak i foccacię z solanką.
Sabina Francuz to autorka pisząca prostym językiem, który jednak nie nudzi. Klarowna treść została połączona ze skrupulatnymi przepisami, które pomogą przygotować dziesiątki różnych przysmaków.