• Nowy
Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach...

Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach...

Ostatnie sztuki w magazynie
59,80 zł
Brutto
(Wydanie I, Wydawnictwo Fabryka Słów, Lublin-Warszawa, 2024)"Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach, garach i innych krainach Wielkiej I Rzeczypospolitej" - Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich

help_outlineZapytaj o produkt
Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach...

Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach...

(Wydanie I, Wydawnictwo Fabryka Słów, Lublin-Warszawa, 2024)"Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach, garach i innych krainach Wielkiej I Rzeczypospolitej" - Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Opis

(Wydanie I, Wydawnictwo Fabryka Słów, Lublin-Warszawa, 2024)

"Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach, garach i innych krainach Wielkiej I Rzeczypospolitej" - Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po zbójnicku. I te kluski, które babcia robiła w niedzielę. Tyle tylko, że to wszystko nie ma nic wspólnego z tym, jak jadali nasi przodkowie. A to, jak jadali, odzwierciedlało też to, jak żyli.

Wyrusz z Jackiem Komudą w fascynującą podróż. Kulinarną, geograficzną, historyczną. Posłuchaj o tym, jak wyglądało życie, poczuj, co płynęło w żyłach naszych przodków. Bo półmiski i garnki to tylko pretekst. To będzie podróż przez żołądek do...wiedzy.

Szczegóły produktu

9788367949972
1 Przedmiot
Nowy
Product added to wishlist