Karolina i Maciej Szaciłło, para ekspertów od zdrowego odżywiania, tym razem zapraszają w kulinarną podróż w kłębach... pary W światowych kuchniach znaleźć można mnóstwo parowanych pyszności. Azjaci parują niemal przeźroczyste pierożki z ciasta ryżowego, przez których cieniutką strukturę prześwitują kawałki glonów, owoców morza i warzyw. W Indiach przy pomocy pary powstają muthie, czyli klopsy z ciecierzycy i dyni.
W Wielkiej Brytanii paruje się pudding chlebowy, w Polsce - kluski, a w Czechach - knedliczki. Jeśli do tej pory nie poznałeś zalet parowanych smakołyków - najwyższy czas to zmienić. Kuchnia na parze jest bowiem nie tylko bardzo smaczna, ale przede wszystkim zdrowa.
W Parze w kuchni znajdziesz kilkadziesiąt przepisów na parowane śniadania, obiady, kolacje, przekąski i desery z różnych stron świata. Jak zawsze Karolina i Maciej Szaciłło dostarczą porcji solidnej wiedzy, omawiając prozdrowotne aspekty gotowania na parze i przedstawiając sprzęty do parowania. Ponadto autorzy opowiedzą jak relacje w kuchni odzwierciedlają relacje w życiu, a także podzielą się prostymi sposobami i ćwiczeniami na szczęśliwy związek.
Karolina Szaciłło - dziennikarka, specjalistka od zdrowego trybu życia. Prowadzi warsztaty i szkolenia z zakresu medytacji oraz zdrowego odżywiania. Współautorka, wraz z mężem, Maciejem Szaciłło, poradników dietetycznych, koncentrujących się na zdrowym, oczyszczającym organizm jedzeniu m.in. Jedz i pracuj... nad własnym zdrowiem, Detoksy dla zdrowia i urody, Jem (to co) kocham i chudnę (Wydawnictwo Zwierciadło).
Maciej Szaciłło - popularny ekspert od zdrowego żywienia oraz ekologicznego typu życia. Wspólnie z żoną, Karoliną Szaciłło, prowadzi liczne kursy, szkolenia i warsztaty zdrowego gotowania, wyjazdowe detoksy oraz zajęcia związane z medytacją i ćwiczeniami oddechowymi . Od lat przygotowuje zdrowe potrawy dla widzów telewizji śniadaniowych. Jest współautorem licznych publikacji poświęconych zdrowiu i oczyszczaniu organizmu.