Rozmowy przy stole O życiu na wsi Promocja

Rozmowy przy stole O życiu na wsi Promocja

Ostatnie sztuki w magazynie
29,90 zł
Brutto
Czym jest współczesna kuchnia polska? Czy to schabowy z ziemniakami, pierogi ruskie i kapusta? Nie! To wyjątkowe, choć często proste dania powstające w zgodzie z ideą slow food.Wyrusz w niezwykłą podróż przez urzekające wioski i malownicze zakątki, które odkryjesz dziękiKULINARNEMU PRZEWODNIKOWI NATALII SOSIN-KROSNOWSKIEJ

help_outlineZapytaj o produkt
Rozmowy przy stole O życiu na wsi Promocja

Rozmowy przy stole O życiu na wsi Promocja

Czym jest współczesna kuchnia polska? Czy to schabowy z ziemniakami, pierogi ruskie i kapusta? Nie! To wyjątkowe, choć często proste dania powstające w zgodzie z ideą slow food.Wyrusz w niezwykłą podróż przez urzekające wioski i malownicze zakątki, które odkryjesz dziękiKULINARNEMU PRZEWODNIKOWI NATALII SOSIN-KROSNOWSKIEJ

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Opis

Czym jest współczesna kuchnia polska? Czy to schabowy z ziemniakami, pierogi ruskie i kapusta? Nie! To wyjątkowe, choć często proste dania powstające w zgodzie z ideą slow food.

Wyrusz w niezwykłą podróż przez urzekające wioski i malownicze zakątki, które odkryjesz dzięki
KULINARNEMU PRZEWODNIKOWI NATALII SOSIN-KROSNOWSKIEJ.

Poznaj wspaniałe smaki i lokalne produkty, które trafiają prosto z ogrodu na stół.

Dowiedz się, jak doprawić tradycyjne dania szczyptą nowoczesności.

- Wegański smalec z fasoli
- Pasztet z amarantusa ze śliwkami
- Omlet z kiszoną kapustą, olejem szczypiorkowym i miodem
- Policzek wołowy na purée chrzanowym z piklowanymi burakami
- Tartaczna zupa rybna
- Deser z ogórka z pistacjami
- Domowy cydr

to tylko część z potraw, których twórcy czerpią z polskiego dziedzictwa kulinarnego.

Natalia Sosin-Krosnowska spośród stu agroturystyk, które odwiedziła, podróżując po Polsce, wybrała dwadzieścia. Ich właściciele zapraszają nas do wspólnego stołu, opowiadają o tym, kim są, jak odnaleźli swoje miejsce na Ziemi, dlaczego wybrali życie na wsi, jak wyglądała ich kulinarna droga, co ich inspiruje i dlaczego goszczenie i karmienie ludzi sprawia im taką przyjemność.

Niektórzy z jej rozmówców to weganie, inni specjalizują się w daniach mięsnych, gotowaniu dla osób z wykluczeniami dietetycznymi lub w tworzeniu dań z wykorzystaniem kwiatów i chwastów. Co ich łączy? Pasja, dbałość o jakość produktów i otwartość na drugiego człowieka.

W tych doświadczeniach miłości i troski zawarta jest magia smaku.

Szczegóły produktu

2112598
1 Przedmiot
Nowy
Product added to wishlist