Your cart
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Czy interesuje Cię zdobycie wiedzy w zakresie sporządzania i wydawania posiłków? Doskonałą pomocą i źródłem wiedzy niezbędnej do egzaminów jest "Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Technologia gastronomiczna. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych" autorstwa Anny Kmiołek.
Podręcznik został przygotowany w oparciu o sprawdzone, rzetelne informacje, dzięki którym uczeń realizuje program kształcenia przewidziany dla zawodu kucharza oraz technika żywienia i usług gastronomicznych. Realizowane w podręczniku treści pochodzą z drugiej części kwalifikacji T.6 (sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów).
Podręcznik przystępnie przedstawia wiedzę i wzbogaca ją o ciekawostki, dzięki którym rozbudza się zainteresowanie tematem ucznia. W publikacji zawarte są informacje pozwalające na zdobycie i podniesienie umiejętności niezbędnych do przeprowadzania procesów technologicznych w gastronomii. Dzięki lekturze uczeń poznaje również konieczne do wykonania kroki podczas przygotowywania potraw z ziemniaków, owoców, warzyw, grzybów, ryb, drobiu, przetworów mlecznych i produktów zbożowych. Co więcej, w publikacji uwzględniono również posiłki wegetariańskie i półmięsne.
Naukę ułatwiają zamieszczone ilustracje, dzięki którym poszczególne treści stają się bardziej zrozumiałe. Przystępna forma i wyróżnienie najważniejszych pojęć sprawiają, że opanowywanie materiału do egzaminów staje się prostsze.
Jest autorem niewielu podręczników, ale są one wyjątkowo wartościowe. Często autorzy podręczników szkolnych mają zaawansowane stopnie naukowe w dyscyplinie, na temat której piszą. Czy wiesz, że niektórzy autorzy tworzą tylko 2 podręczników edukacyjnych, skupiając się bardziej na poznawaniu dziedziny nauki. Wynikać to może na przykład z włożenia dużego wysyłku w proces katalogowania treści. Nie dla każdego zdarza się, że łączenie doświadczenia, a także wiedzy, z ich przekazywaniem dalej idą w parze.
Czy ten podręcznik spełnia wymogi obecnego programu nauczania?
Podręcznik został przygotowany w oparciu o sprawdzone, rzetelne informacje, dzięki którym uczeń realizuje program kształcenia przewidziany dla zawodu kucharza oraz technika żywienia i usług gastronomicznych. Realizowane w podręczniku treści pochodzą z drugiej części kwalifikacji T.6 (sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów).
Podręcznik przystępnie przedstawia wiedzę i wzbogaca ją o ciekawostki, dzięki którym rozbudza się zainteresowanie tematem ucznia. W publikacji zawarte są informacje pozwalające na zdobycie i podniesienie umiejętności niezbędnych do przeprowadzania procesów technologicznych w gastronomii. Dzięki lekturze uczeń poznaje również konieczne do wykonania kroki podczas przygotowywania potraw z ziemniaków, owoców, warzyw, grzybów, ryb, drobiu, przetworów mlecznych i produktów zbożowych. Co więcej, w publikacji uwzględniono również posiłki wegetariańskie i półmięsne.
Naukę ułatwiają zamieszczone ilustracje, dzięki którym poszczególne treści stają się bardziej zrozumiałe. Przystępna forma i wyróżnienie najważniejszych pojęć sprawiają, że opanowywanie materiału do egzaminów staje się prostsze.
Rozwiewamy wątpliwości! Sprawdź Q&A
Kto napisał "Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Technologia gastronomiczna. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych"?
Anna Kmiołek jest autorem tego podręcznika.
Które wydawnictwo opracowało ten podręcznik?
Podręcznik "Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Technologia gastronomiczna. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych" został opublikowany przez Wydawnictwo WSiP.
Jaki jest numer zatwierdzenia MEN tego podręcznika szkolnego?
Reforma 2012 to numer dopuszczenia MEN opisywanego podręcznika. Wskazuje on, że podręcznik został dopuszczony do używania przez Ministerstwo Edukacji Narodowej. Co do zasady termin "podręcznik" powinien być używany wyłącznie w przypadku książki do nauczania posiadającej nr dopuszczenia MEN.
Czy ten podręcznik spełnia wymogi obecnego programu nauczania?
Ten podręcznik jest zgodny z obowiązującymi w dniu przyznania numeru wytycznymi programu nauczania. Przed opisaniem numerem dopuszczenia podręczniki są sprawdzane przez Ministerstwo Edukacji Narodowej pod kątem zgodności z ramą programową i z kryteriami merytorycznymi.
Jak zweryfikować, czy to właśnie ten podręcznik muszę kupić?
Od weryfikacji poprawności zakupu książek do szkoły dzielą Cię trzy kroki:
1. Zdobądź wykaz podręczników w szkole.
2. Zwróć szczególną uwagę na zgodność tytułu, nr MEN, autora, nazwę wydawnictwa.
3. Sprawdź, czy wymienione wyżej informacje znajdują się na karcie kupowanego produktu.
1. Zdobądź wykaz podręczników w szkole.
2. Zwróć szczególną uwagę na zgodność tytułu, nr MEN, autora, nazwę wydawnictwa.
3. Sprawdź, czy wymienione wyżej informacje znajdują się na karcie kupowanego produktu.
Dla uczniów której klasy i na jakim szczeblu edukacji jest wymagany ten wspomniany podręcznik?
Publikacja została wydana dla uczniów klas LO 1-4. Jeśli nie sugerujesz się listą podręczników od szkoły, to pamiętaj, aby dobrać podręcznik odpowiedni do poziomu edukacji, na którym jest uczeń.
Dla którego przedmiotu ta publikacja jest rekomendowana?
Podręcznik został opracowany z myślą o konkretnej dziedzinie nauki, jaką jest przedmioty zawodowe.
Jaka jest data wydania tego podręcznika?
Ta pozycja została wydana w 2013 roku. Podręcznik "Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Technologia gastronomiczna. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych" od lat jest cenionym źródłem wiedzy i narzędziem dla wielu szkół. Przez ten okres zdobył zaufanie nauczycieli, co potwierdza jego wartość edukacyjną.
Która to część książki?
To wydanie stanowi 1 część.
Jaka jest liczba stron w tym podręczniku?
Ten tytuł liczy 344 stron.
Jest wypełniony edukacyjną treścią podkreśloną graficznie. Zawarto w nim wartościowe i starannie dobrane materiały, które dostarczają wymaganą wiedzę z danego przedmiotu.
Jest wypełniony edukacyjną treścią podkreśloną graficznie. Zawarto w nim wartościowe i starannie dobrane materiały, które dostarczają wymaganą wiedzę z danego przedmiotu.
W jaką okładkę oprawiony jest podręcznik?
Podręcznik ma miękką okładkę, dzięki czemu bardzo wygodnie korzysta się z niego nawet na przystanku autobusowym.
W co jeszcze, poza podręcznikami, warto zaopatrzyć ucznia?
Na stronach www szkół zazwyczaj można znaleźć informacje dotyczące szczególnych wymagań odnośnie wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się często: długopisy, ołówki, przybory do rysowania, artykuły plastyczne i kreatywne. Miej na uwadze zdobycie odpowiednich zeszytów! Plecak w ulubionym kolorze, piórnik z wizerunkiem ukochanego bohatera... W rok szkolny warto wejść pewnie i we własnym stylu. Dedykowane artykuły szkolne mogą dostarczyć radości, a nawet zwiększyć nieco pewność siebie. Odpowiednie artykuły kreatywne mogą dostarczyć inspiracji do pracy twórczej. Sprawdź przybory i inne artykuły szkolne, z którymi warto wejść w rok szkolny.
Czy mogę zwrócić lub wymienić kupiony u Was podręcznik?
Zawsze możesz zwrócić zakupiony podręcznik i zamówić ten, którego potrzebujesz. Więcej o tym, w jaki sposób możesz dokonac zwrotu produktu, przeczytasz tutaj.