Szabatowe przepisy 100 receptur Promocja

Szabatowe przepisy 100 receptur Promocja

Ostatnie sztuki w magazynie
49,90 zł
Brutto
Książka Marca Grossmana "Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania" 100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność

help_outlineZapytaj o produkt
Szabatowe przepisy 100 receptur Promocja

Szabatowe przepisy 100 receptur Promocja

Książka Marca Grossmana "Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania" 100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Opis

Książka Marca Grossmana "Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania"







100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność.

Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno smaki ulicznego jedzenia, jak i bardziej intymną kuchnię opartą na tradycyjnych żydowskich przepisach z dzieciństwa autora.

Bajgle, banana bread, bob bowl przywodzą na myśl gwar nowojorskiej ulicy.

Chrupiąca chałka, kugel, czulent, holiszkies, cymes, gefilte fish, strudel subtelnie przemycają ideę szabatu, czasu odpoczynku, bliskości i odnawiania więzi z rodziną. Zadbania o siebie i bliskich.

Poczuj spokój i równowagę płynącą z obcowania z szabatową kuchnią.

W święto Purim upiecz hamantasze, tak słodkie jak smak zwycięstwa, w Chanukę usmaż latkes, a na święto Pesach przygotuj wspaniały talerz sederowy.

Odkryj bogactwo smaków i zapachów rodzących się na styku wielobarwnych kultur.

Marc Grossman – potomek Żydów aszkenazyjskich. Dorastał na Manhattanie, obecnie mieszka w Paryżu, gdzie prowadzi sieć autorskich restauracji. Autor wielu książek kucharskich. W swoich przepisach łączy tradycję z nowoczesnością: kuchnię koszerną z kuchniami świata.

Szczegóły produktu

2113807
2 Przedmioty
Nowy
Product added to wishlist