Your cart
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Każdy uczeń technikum gastronomicznego powinien zapoznać się z treścią podręcznika "Przygotowywanie i wydawanie dań. HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1", aby z łatwością zdać egzamin zawodowy i osiągnąć wysoki wynik.
Podręcznik dostosowany jest do podstawy programowej z 2019 roku. W publikacji duży nacisk został położony na surowce stosowane w gastronomii, a w szczególności na przyprawy i tłuszcze. Autorka w zrozumiały sposób przedstawiła zasady racjonalnego żywienia, a także techniki, których powinno się używać, przygotowując potrawy.
Znaczna część publikacji "Przygotowanie i wydawanie dań" skupia się na bezpieczeństwie żywności i szczegółowym opisaniu procesu przyrządzania dań z ziemniaków, grzybów, owoców, warzyw, jaj, zbóż i przetworów mlecznych.
Dużą zaletą podręcznika jest terminologia techniczna stosowana w branży gastronomicznej wraz z jej wyjaśnieniem. Warto zwrócić uwagę na liczne wyrażenia obcojęzyczne i ich zapis fonetyczny, znacząco ułatwiający trenowanie poprawnej wymowy.
Podręcznik "Przygotowanie i wydawanie dań. HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych" składa się z dwóch części. Ich autorką jest Małgorzata Konarzewska. Omawiane zagadnienia są wyjaśnione w prosty i zrozumiały sposób, a proces przyswajania wiedzy wspomagają liczne zdjęcia i ilustracje. Podręczniki z serii "Przygotowanie i wydawanie dań" są debiutem naukowym Małgorzaty Konarzewskiej.
Podręcznik dostosowany jest do podstawy programowej z 2019 roku. W publikacji duży nacisk został położony na surowce stosowane w gastronomii, a w szczególności na przyprawy i tłuszcze. Autorka w zrozumiały sposób przedstawiła zasady racjonalnego żywienia, a także techniki, których powinno się używać, przygotowując potrawy.
Znaczna część publikacji "Przygotowanie i wydawanie dań" skupia się na bezpieczeństwie żywności i szczegółowym opisaniu procesu przyrządzania dań z ziemniaków, grzybów, owoców, warzyw, jaj, zbóż i przetworów mlecznych.
Dużą zaletą podręcznika jest terminologia techniczna stosowana w branży gastronomicznej wraz z jej wyjaśnieniem. Warto zwrócić uwagę na liczne wyrażenia obcojęzyczne i ich zapis fonetyczny, znacząco ułatwiający trenowanie poprawnej wymowy.
Podręcznik "Przygotowanie i wydawanie dań. HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych" składa się z dwóch części. Ich autorką jest Małgorzata Konarzewska. Omawiane zagadnienia są wyjaśnione w prosty i zrozumiały sposób, a proces przyswajania wiedzy wspomagają liczne zdjęcia i ilustracje. Podręczniki z serii "Przygotowanie i wydawanie dań" są debiutem naukowym Małgorzaty Konarzewskiej.