Technik żyw. i usług gastro.Kwal. HGT.02 cz.1 WSIP

Technik żyw. i usług gastro.Kwal. HGT.02 cz.1 WSIP

Obecnie brak na stanie
73,20 zł
Brutto
Każdy uczeń technikum gastronomicznego powinien zapoznać się z treścią podręcznika "Przygotowywanie i wydawanie dań. HGT


help_outlineZapytaj o produkt
Technik żyw. i usług gastro.Kwal. HGT.02 cz.1 WSIP

Technik żyw. i usług gastro.Kwal. HGT.02 cz.1 WSIP

Każdy uczeń technikum gastronomicznego powinien zapoznać się z treścią podręcznika "Przygotowywanie i wydawanie dań. HGT

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Opis

Każdy uczeń technikum gastronomicznego powinien zapoznać się z treścią podręcznika "Przygotowywanie i wydawanie dań. HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1", aby z łatwością zdać egzamin zawodowy i osiągnąć wysoki wynik.

Podręcznik dostosowany jest do podstawy programowej z 2019 roku. W publikacji duży nacisk został położony na surowce stosowane w gastronomii, a w szczególności na przyprawy i tłuszcze. Autorka w zrozumiały sposób przedstawiła zasady racjonalnego żywienia, a także techniki, których powinno się używać, przygotowując potrawy.

Znaczna część publikacji "Przygotowanie i wydawanie dań" skupia się na bezpieczeństwie żywności i szczegółowym opisaniu procesu przyrządzania dań z ziemniaków, grzybów, owoców, warzyw, jaj, zbóż i przetworów mlecznych.

Dużą zaletą podręcznika jest terminologia techniczna stosowana w branży gastronomicznej wraz z jej wyjaśnieniem. Warto zwrócić uwagę na liczne wyrażenia obcojęzyczne i ich zapis fonetyczny, znacząco ułatwiający trenowanie poprawnej wymowy.

Podręcznik "Przygotowanie i wydawanie dań. HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych" składa się z dwóch części. Ich autorką jest Małgorzata Konarzewska. Omawiane zagadnienia są wyjaśnione w prosty i zrozumiały sposób, a proces przyswajania wiedzy wspomagają liczne zdjęcia i ilustracje. Podręczniki z serii "Przygotowanie i wydawanie dań" są debiutem naukowym Małgorzaty Konarzewskiej.

Szczegóły produktu

2071382
Nowy
Product added to wishlist