TECHNIKA W PRODUKCJI CUKIERNICZEJ WSIP

TECHNIKA W PRODUKCJI CUKIERNICZEJ WSIP

Ostatnie sztuki w magazynie
60,70 zł
Brutto
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności oraz cukiernik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T

help_outlineZapytaj o produkt
TECHNIKA W PRODUKCJI CUKIERNICZEJ WSIP

TECHNIKA W PRODUKCJI CUKIERNICZEJ WSIP

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności oraz cukiernik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Opis

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności oraz cukiernik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.4 (Wytwarzanie wyrobów cukierniczych).  

Autorka wyczerpująco opisała zasady posługiwania się sprzętem stosowanym w magazynach surowców cukierniczych, dobierania maszyn, urządzeń i drobnego sprzętu cukierniczego do produkcji i przechowywania wyrobów. W podręczniku znajdują się również zagadnienia z zakresu  BHP i PKZ (interpretacja rysunków technicznych oraz schematów maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych, posługiwanie się instrukcjami obsługi oraz dokumentacją technologiczną). Liczne ilustracje i schematy przedstawiające najnowszy sprzęt cukierniczy wizualizują przekazywane informacje.


Rozwiewamy wątpliwości! Sprawdź sekcję Q&A

Kto napisał "Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne"?
Katarzyna Kocierz to autor tego tytułu.
Jest autorem niewielu podręczników szkolnych, ale są one bardzo wartościowe. Zdarza się, że autorzy podręczników mają wyższe stopnie naukowe w dyscyplinie, na temat której piszą. Czy wiesz, że niektórzy autorzy tworzą tylko 1 - 2 podręczników szkolnych, skupiając się bardziej na eksploracji dziedziny nauczania. Wynikać to może przykładowo z włożenia dużego wysyłku w proces przygotowywania treści. Nie u każdego zdarza się, że łączenie wiedzy z ich przekazywaniem dalej idą w parze.
 
Które wydawnictwo opracowało tę książkę?
"Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne" wydało Wydawnictwo WSiP.

 
Jaki numer zatwierdzenia MEN charakteryzuje ten podręcznik?
Numer dopuszczenia MEN tego podręcznika to 2013. Wskazuje on, że podręcznik został dopuszczony do użytku przez Ministerstwo Edukacji Narodowej. Co do zasady termin "podręcznik" powinien dotyczyć wyłącznie książki do nauki posiadającej nr dopuszczenia MEN.

Czy podręcznik jest zgodny z aktualnym programem nauczania?
Tak, "Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne" został napisany zgodnie z obowiązującymi na dzień przyznania numeru wytycznymi programu nauki. Podręcznik został oznaczony numerem dopuszczenia MEN, czyli Ministerstwa Edukacji Narodowej, co w praktyce oznacza, że został oceniony pod kątem merytorycznym.

 
Skąd mam wiedzieć, że to ten podręcznik muszę kupić?
Od weryfikacji poprawności zakupu niezbędnej listy książek do szkoły dzielą Cię 3 kroki:
1. Sprawdź wykaz podręczników w szkole.
2. Zwróć szczególną uwagę na zgodność tytułu, nr MEN, autorów, nazwę wydawnictwa.
3. Sprawdź, czy wymienione dane znajdują się w opisie oglądanego produktu.

 
W jakiej okładce jest książka?
Podręcznik wydano w miękkiej oprawie. Dzięki temu, że nie waży zbyt dużo, z łatwością można ją zapakować do szkolnego plecaka.

 
Jaka jest liczba stron w tym podręczniku?
Ta książka liczy 288 stron.
Jest wypełniona edukacyjną treścią udoskonaloną ilustracjami. Zawarto w niej wartościowe, starannie dobrane informacje, które dostarczają wymaganą wiedzę z danego przedmiotu.

 
Do której klasy i na jakim stopniu nauki jest potrzebny ten wspomniany podręcznik?
Pozycja jest przeznaczona dla uczniów klas LO 1-4. Jeśli nie sugerujesz się listą podręczników od nauczyciela, pamiętaj, aby dobrać podręcznik pasujący do poziomu edukacji, na którym znajduje się uczeń.
 
Dla którego przedmiotu ta publikacja jest rekomendowana?
Podręcznik został opracowany z myślą o konkretnej dziedzinie nauki, jaką jest przedmioty zawodowe.

 
Kilka słów o wydawnictwie tego podręcznika:
Od 1945 r., Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne (WSiP) dostarczają najwyższej jakości materiały edukacyjne dla uczniów i nauczycieli w Polsce. Wydając 25 tys. tytułów z łącznym nakładem ponad 2 miliardy sztuk, WSiP jest jednym z najbardziej znanych wydawnictw w kraju. Wydawnictwo specjalizuje się w wydawaniu wielu typów materiałów, takich jak poradniki, kursy, repetytoria i podręczniki, . Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne rozwijają też innowacyjne platformy edukacyjne, jak WSiPnet, oferujące e-podręczniki, jak również prowadzi Klub Nauczyciela.
 
Kiedy wydano podręcznik?
Rok wydania tego podręcznika to 2017. Od lat jest uznaną kopalnią wiedzy i narzędziem dla wielu szkół. Przez lata zdobył zaufanie nauczycieli, co potwierdza jego wartość edukacyjną.

 
Co powinien posiadać uczeń oprócz podręczników?
Nie zapomnij o odpowiednich zeszytach! Plus na stronach internetowych szkół zazwyczaj można znaleźć informacje dotyczące dodatkowych zapotrzebowań odnośnie wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się często: długopisy, ołówki, kredki, artykuły plastyczne i kreatywne. Pamiętaj, że uczniowi otoczonemu artykułami szkolnymi, które cieszą jego oko, takich jak piórnik z ulubionym bohaterem lub plecak w ulubionym kolorze, będzie w szkole trochę weselej. Sprawdź, jakie produkty szkolne polecamy w TaniaKsiazka.pl. Mamy tak imponujący wybór, że na pewno znajdziesz coś inspirującego.

 
Czy mogę zwrócić lub wymienić kupiony u Was podręcznik?
Zawsze możesz zwrócić zakupiony podręcznik i zamówić ten, którego potrzebujesz. Więcej o tym, w jaki sposób można dokonac zwrotu produktu, przeczytasz na tej stronie.

 

Szczegóły produktu

2051211
1 Przedmiot
Nowy
Product added to wishlist