Your cart
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Jeżeli uczysz się jako technik usług gastronomicznych, a czujesz, że posiadasz pewne braki, to pozycja "Przygotowywanie i wydawanie dań. HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2" jest właśnie dla Ciebie. Książka ta pozwoli rozwiać Twoje wszelkie wątpliwości.
W podręczniku "Przygotowywanie i wydawanie dań. HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2" znajdziesz sposoby przygotowania poszczególnych dań z różnych stron świata - zaczynając od kuchni polskiej po kuchnie wschodu, takie jak na przykład kuchnia japońska czy tajska. Poza tym zapoznasz się z procesem przygotowywania poszczególnych zup, dań mięsnych, różnych rodzajów sosów czy deserów. Przedstawione są sposoby podawania poszczególnych dań, ich ułożenia na talerzu, a także sposobu podania napojów bezalkoholowych i alkoholowych. W książce znajdują się liczne zdjęcia i obrazki przepysznie wyglądających dań.
Podręcznik zawiera aktualną terminologię gastronomiczną, wzbogaconą o wersję angielską nazw oraz ich poprawną wymowę w tym języku. Jest to obowiązkowa pozycja, jeśli przygotowujesz się do egzaminu zawodowego jako technik żywienia i usług gastronomicznych.
Pozycja Małgorzaty Konarzewskiej jest jedną z najczęściej wybieranych pozycji tej kategorii podręczników. Konarzewska napisała również publikację "Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Szkoła ponadpodstawowa. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Podręcznik. Część 1", w której znajdują się dokładne opisy i zdjęcia przygotowywania i podawania poszczególnych potraw.
W podręczniku "Przygotowywanie i wydawanie dań. HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2" znajdziesz sposoby przygotowania poszczególnych dań z różnych stron świata - zaczynając od kuchni polskiej po kuchnie wschodu, takie jak na przykład kuchnia japońska czy tajska. Poza tym zapoznasz się z procesem przygotowywania poszczególnych zup, dań mięsnych, różnych rodzajów sosów czy deserów. Przedstawione są sposoby podawania poszczególnych dań, ich ułożenia na talerzu, a także sposobu podania napojów bezalkoholowych i alkoholowych. W książce znajdują się liczne zdjęcia i obrazki przepysznie wyglądających dań.
Podręcznik zawiera aktualną terminologię gastronomiczną, wzbogaconą o wersję angielską nazw oraz ich poprawną wymowę w tym języku. Jest to obowiązkowa pozycja, jeśli przygotowujesz się do egzaminu zawodowego jako technik żywienia i usług gastronomicznych.
Pozycja Małgorzaty Konarzewskiej jest jedną z najczęściej wybieranych pozycji tej kategorii podręczników. Konarzewska napisała również publikację "Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Szkoła ponadpodstawowa. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Podręcznik. Część 1", w której znajdują się dokładne opisy i zdjęcia przygotowywania i podawania poszczególnych potraw.