WYPOSAŻENIE I ZASADY BEZPIECZEŃSTWA W GASTRONOMII

WYPOSAŻENIE I ZASADY BEZPIECZEŃSTWA W GASTRONOMII

Obecnie brak na stanie
73,40 zł
Brutto
"Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik" to pozycja obowiązkowa dla każdego ucznia technikum gastronomicznego


help_outlineZapytaj o produkt
WYPOSAŻENIE I ZASADY BEZPIECZEŃSTWA W GASTRONOMII

WYPOSAŻENIE I ZASADY BEZPIECZEŃSTWA W GASTRONOMII

"Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik" to pozycja obowiązkowa dla każdego ucznia technikum gastronomicznego

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Opis

"Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik" to pozycja obowiązkowa dla każdego ucznia technikum gastronomicznego. Zbiór technik i zasad zebrany przez Agnieszkę Kasperek i Marzannę Kondratowicz został szczegółowo przeredagowany.

Nowa edycja znanego i polecanego podręcznika, z której usunięto zbyt szczegółowe charakterystyki materiałów. Dodano za to i omówiono nowe technologie, które podbijają gastronomię - anti-griddle, thermomix, pacojet czy kuchnię molekularną. Zasady bezpiecznej pracy z ciekłym azotem oraz obsługi urządzeń używanych obecnie w zakładach gastronomicznych są wyjaśnione jasno i precyzyjnie.

Obie autorki kładą też nacisk na kwestie ekologii, czyli wpływu lokali i przedsiębiorstw gastronomicznych na środowisko. Podręcznik zawiera zbiór rozwiązań technologicznych, które pozwalają zmniejszyć niekorzystny wpływ. Segregacja odpadów, montaż fotowoltaiki, oszczędność wody i energii redukują zanieczyszczenia środowiska. Podręcznik ma za zadanie także uczulić uczniów na tę problematykę.


O autorkach

Agnieszka Kasperek i Marzanna Kondratowicz wydały razem kilka pozycji, które stanowią podstawę nauki do zawodów kucharz i technik żywienia gospodarstwa domowego. Oprócz pozycji "Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik" przyszli technicy mogą też skorzystać z nauk zawartych w podręczniku "Wyposażenie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych".


Sekcja często zadawanych pytań i odpowiedzi

Kto jest autorem "Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik"?
Za treścią podręcznika stoją Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz.
Są autorami zaledwie kilku podręczników szkolnych, jednak te treści są wartościowe. Zdarza się, że autorzy podręczników szkolnych mają zaawansowane stopnie naukowe w dziedzinie, na temat której piszą. Ciekawostka: niektórzy autorzy tworzą tylko jeden do dwóch podręczników edukacyjnych, skupiając się bardziej na poznawaniu dziedziny nauczania. Wynikać to może z ich zaangażowania w proces pisania. W przypadku niewielu zdarza się, że łączenie wiedzy z ich przekazywaniem idą w parze.

Jakie wydawnictwo opracowało ten podręcznik?
Szkolny niezbędnik "Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik" został przygotowany przez Wydawnictwo WSiP.


Na podstawie czego powinnam lub powinienem wiedzieć, że to ten podręcznik muszę kupić?
Zweryfikuj wykaz książek w Twojej szkole w danym roku szkolnym. Zwróć uwagę na tytuł, autora/autorów oraz wydawnictwo. Pamiętaj, że każda szkoła może mieć inne wymagania dotyczące wykazu podręczników. Z tego powodu warto uzyskać informacje bezpośrednio od nauczycieli bądź z wykazu podręczników szkolnych wywieszonych przez szkołę.


Jakiego rodzaju okładkę ma ten podręcznik?
Podręcznik został wydany w miękkiej okładce. Dzięki temu, że jest stosunkowo lekka, z łatwością można ją zapakować do szkolnej torby lub plecaka.


Informacje o wydającym opisywany podręcznik szkolny:
Od 1945 r., Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne (WSiP) wydają najwyższej jakości materiały edukacyjne dla nauczycieli i uczniów w całej Polsce. Wydając 25 tys. tytułów z całkowitym nakładem przekraczającym 2 mld sztuk, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne są jednym z najbardziej znanych wydawnictw w kraju. Wydawnictwo specjalizuje się w publikacji różnorodnych materiałów, takich jak podręczniki, repetytoria, poradniki i kursy. WSiP rozwija też innowacyjne serwisy edukacyjne, jak WSiPnet, oferujące podręczniki w wersji elektronicznej, a także prowadzi Klub Nauczyciela.

W którym roku został wydany "Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik"?
Rok wydania Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik to 2021. Od wielu lat jest cenioną kopalnią wiedzy i narzędziem dla wielu szkół. Przez ten okres zdobył duże zaufanie nauczycieli, co potwierdza jego wartość edukacyjną.


W co jeszcze, poza podręcznikami, warto zaopatrzyć ucznia?
Na stronach internetowych szkół często można znaleźć informacje dotyczące dodatkowych wymagań a propos wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się często: przybory do pisania, mazaki, artykuły plastyczne i kreatywne. Miej na uwadze zdobycie zeszytów! Pamiętaj, że uczniowi używającemu przedmiotów, które mu się podobają, np. piórnik z ulubionym bohaterem czy plecak w ulubionym kolorze, będzie w szkole trochę weselej. Sprawdź, jakie produkty do szkoły polecamy w TaniaKsiazka.pl. Mamy tak szeroki wybór, że z pewnością znajdziesz coś inspirującego.


Czy jeśli zaszła pomyłka podczas kupowania to mogę zwrócić lub wymienić podręcznik?
Zawsze możesz zwrócić nietrafiony podręcznik i zamówić ten, którego potrzebujesz. Więcej o tym, w jaki sposób możesz zwrócić produkt, przeczytasz tutaj.


Szczegóły produktu

2089327
Nowy
Product added to wishlist