ZASADY ŻYWIENIA PLANOWANIE I OCENA WSIP

ZASADY ŻYWIENIA PLANOWANIE I OCENA WSIP

Ostatnie sztuki w magazynie
78,00 zł
Brutto
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)

help_outlineZapytaj o produkt
ZASADY ŻYWIENIA PLANOWANIE I OCENA WSIP

ZASADY ŻYWIENIA PLANOWANIE I OCENA WSIP

Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Opis

Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do komponowania diety w zależności od potrzeb różnych grup ludności, zasad planowania wyżywienia i organizacji żywienia z uwzględnieniem żywienia dietetycznego w świetle nowego systemu dietetycznego. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.


Rozwiewamy wątpliwości! Sprawdź sekcję Q&A

Kto napisał "Zasady żywienia. Planowanie i ocena. Podręcznik do nauki technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne"?
Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Beata Sińska, Halina Turlejska to autorzy tego tytułu.
Są autorami paru podręczników szkolnych, jednak te treści są wyjątkowo wartościowe. Często autorzy podręczników mają wyższe stopnie naukowe w dyscyplinie, na temat której piszą. Niektórzy autorzy tworzą tylko do dwóch materiałów szkolnych, skupiając się bardziej na zgłębianiu dziedziny nauczania. Wynikać to może z ich zaangażowania w proces pisania. Nie u każdego zdarza się, że łączenie wiedzy z ich przekazywaniem dalej idą w parze.
 
Które wydawnictwo opracowało tę książkę?
Publikacja Zasady żywienia. Planowanie i ocena. Podręcznik do nauki technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne została opracowana przez Wydawnictwo WSiP.

 
Jaki jest numer zatwierdzenia przez Ministerstwo Edukacji Narodowej tego podręcznika szkolnego?
Reforma 2012 jest nr dopuszczenia MEN tego podręcznika szkolnego. Numer MEN, czyli po rozwinięciu skrótu: numer Ministerstwa Edukacji Narodowej, znajdujący się na podręcznikach szkolnych informuje kupującego o tym, że ministerstwo oficjalnie dopuściło podręcznik do użytku w edukacji. Jako ciekowostkę zaznaczamy, że termin podręcznik powinien dotyczyć wyłącznie książki szkolnej posiadającej nr dopuszczenia MEN.

Czy ten podręcznik spełnia wymogi aktualnego programu nauczania?
Potwierdzamy, ten podręcznik jest zgodny z wytycznymi programu szkolnego obowiązującymi w dniu przyznania numeru. Przed opisaniem numerem dopuszczenia podręczniki są sprawdzane przez specjalistów Ministerstwa Edukacji Narodowej w kwestii zgodności z zakresem nauczania, a także z kryteriami jakościowymi.

 
Na podstawie czego mam wiedzieć, że to ten podręcznik muszę kupić?
3 kroki do sprawdzenia poprawności zamawianych książek do szkoły:
1. Zdobądź listę niezbędnych do kupienia podręczników w szkole.
2. Zwróć uwagę na zgodność tytułu, nr MEN, autora, nazwę wydawnictwa.
3. Sprawdź, czy wymienione powyżej szczegóły znajdują się w opisie opisywanego produktu.

 
O wydawnictwie opisywanego podręcznika:
Od 1945 roku, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne (WSiP) dostarczają najwyższej jakości materiały edukacyjne dla uczniów i nauczycieli w całej Polsce. Publikując 25 tys. pozycji z całkowitym nakładem ponad 2 miliardy sztuk, WSiP jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych publikacji w kraju. Specjalizuje się w wydawaniu wielu typów materiałów, takich jak podręczniki, repetytoria, poradniki i kursy. WSiP rozwija też nowoczesne serwisy edukacyjne, jak WSiPnet, oferujące elektroniczne podręczniki, jak również prowadzi Klub Nauczyciela.
 
W którym roku został wydany "Zasady żywienia. Planowanie i ocena. Podręcznik do nauki technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne"?
Rok wydania tego podręcznika to 2013. Podręcznik "Zasady żywienia. Planowanie i ocena. Podręcznik do nauki technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne" od lat jest uznanym źródłem wiedzy i narzędziem dla wielu uczniów. Przez lata pozyskał duże zaufanie nauczycieli, co świadczy o jego wartości edukacyjnej.

 
W jaką okładkę oprawiony jest podręcznik?
Podręcznik wydano w miękkiej okładce. Dzięki temu, że nie waży zbyt dużo, z łatwością można ją spakować do szkolnej torby lub plecaka.

 
Do której klasy i na jakim szczeblu edukacji jest niezbędny ten podręcznik?
Publikacja została wydana dla uczniów klas LO 1-4. Jeśli nie sugerujesz się listą podręczników od szkoły, to pamiętaj, aby dobrać podręcznik odpowiedni do poziomu edukacji, na którym jest uczeń.
 
Dla którego przedmiotu ta publikacja jest sugerowana?
Przedstawiony podręcznik dedykowany jest jednemu wybranemu działowi nauki, jakim jest przedmioty zawodowe.

 
Ile stron zawiera ta pozycja?
304 jest liczbą stron Zasady żywienia. Planowanie i ocena. Podręcznik do nauki technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne. Jest wypełniony edukacyjną treścią podkreśloną ilustracjami. Zawarto w nim znaczące i starannie dobrane informacje, które rozwijają wiedzę z danego przedmiotu.

 
W co, poza podręcznikami, warto zaopatrzyć ucznia?
Na stronach www szkół często można znaleźć informacje dotyczące szczególnych wymagań odnośnie wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się często: długopisy, ołówki, przybory do rysowania, artykuły plastyczne i kreatywne. Miej na uwadze zdobycie odpowiednich zeszytów! Pamiętaj, że uczniowi używającemu przedmiotów, które mu się podobają, takich jak piórnik z ulubionym bohaterem czy plecak w ulubionym kolorze, będzie w szkole trochę raźniej. Sprawdź, jakie przybory i inne artykuły szkolne polecamy w TaniaKsiazka.pl. Mamy tak imponujący wybór, że z dużym prawdopodobieństwem znajdziesz coś inspirującego.

 
Czy mogę wymienić lub zwrócić kupiony u Was podręcznik?
Oczywiście, że możesz zwrócić zakupiony podręcznik i zamówić ten, którego potrzebujesz. Więcej o tym, w jaki sposób można dokonac zwrotu produktu, dowiesz się na tej stronie.

 

Szczegóły produktu

1069921
1 Przedmiot
Nowy
Product added to wishlist