Ziemniak jakiego nie znacie!
Książka Ziemniak autorstwa Joanny Jakubiuk to obowiązkowa pozycja dla wszystkich tych, którzy bez wysiłku i poświęcania czasu chcą wprowadzić w swojej kuchni spektakularne zmiany. Dzięki tej lekturze może okazać się, że dania tworzone dotychczas z wydawałoby się całkowicie zwyczajnych i powszechnie dostępnych składników mogą zyskać nowy, niepowtarzalny charakter i smak oraz zachwycić wszystkich, którzy spróbują naszego dania!
Mogłoby się wydawać, że smak ziemniaka jest już znany w każdym możliwym wydaniu. Autorka udowadnia jednak, że to warzywo ma nieograniczony potencjał kulinarny, wystarczy tylko wiedzieć, w jaki sposób go wydobyć. Ziemniak nie jest jedynie zbiorem interesujących informacji - to prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej. Zebrane przez autorkę przepisy bez trudu będą mogły wykorzystać nawet te osoby, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z gotowaniem. Natomiast doświadczeni kucharze, podchodzący już nieco sceptycznie do innowacyjnych dań z ziemniaków przekonają się, jak bardzo nie doceniali tego wspaniałego warzywa. W książce, oprócz ciekawie napisanej historii pochodzenia ziemniaka i charakterystyki jego rozmaitych odmian, można odnaleźć aż 60 niepowtarzalnych przepisów zarówno na słone, jak i słodkie potrawy.
O autorce:
Joanna Jakubiuk, choć z wykształcenia jest pedagogiem, wiele czasu poświęca swojej pasji-gotowaniu. Autorka Ziemniaka pochodzi z Podlasia, gdzie już w dzieciństwie nauczyła się wielu ciekawych przepisów, które przez lata doprowadziła do perfekcji. Dzięki temu wystarczy przejrzeć zaledwie kilka stron Ziemniaka, by przekonać się, jak łatwo można odmienić swoją kuchnię.