Pierwsza z serii "Polskie smaki Mikołaja Reya" - niezwykła książka kucharska. Mikołaj Rey - francuski kucharz polskiego ?pochodzenia, potomek Mikołaja Reya z Nagłowic, uczestnik programu "MasterC?hef" - oraz Janina Molek - "Królowa Fasoli" z doliny Dunajca - przedstawiają 40 przepisów na dania z fasoli. Janina Molek zdradza przepis na takie gotowanie fasoli, by nie powodowała wzdęć, była słodka i miała miękką skórkę.
Fasola, według Mikołaja Reya, kryje w sobie nieodkryty potencjał kulinarny. Warto po nią sięgać częściej ze wglądu na jej wartości odżywcze - jest bogata w potas, wapń i fosfor, zawiera lekkostrawną skrobię i substancje hamujące rozrost tkanek nowotworowych, a także rozpuszczalny błonnik, który pomaga usuwać z organizmu nadmiar cholesterolu. W książce znajdują się przepisy na sałatki, pasty, pasztety, zupy, drugie dania oraz desery z fasoli.
"Każdy smakosz znajdzie tu coś dla siebie. Od zup i gulaszów po pasztety, chleby oraz ciasta. Odważę się twierdzić, że nie ma dzisiaj w Polsce większej znawczyni fasoli niż Pani Janina. Może mój słynny przodek Mikołaj Rey z Nagłowic rzekłby dzisiaj: "Fasoli ci u nas dostatek, to i przepisów tu wiele dla dziatek!" A ja tylko dodam, iż jak ktoś szuka zdrowia, to niech go poszuka w fasoli." Mikołaj Rey
"Z dzieciństwa pamiętam, że chociaż w domu często brakowało chleba, babcia potrafiła wyczarować nam smakowite torty. Kiedy nieco podrosłam zapytałam z czego te torty były zrobione, babcia powiedziała mi, że z fasoli. Zapraszam do wypróbowania 40 moich przepisów z fasoli i pokochania naszego Pięknego Jasia." Janina Molek
40 przepisów Królowej Fasoli Promocja
Ostatnie sztuki w magazynie
34,90 zł
Brutto
Pierwsza z serii "Polskie smaki Mikołaja Reya" - niezwykła książka kucharska. Mikołaj Rey - francuski kucharz polskiego ?pochodzenia, potomek Mikołaja Reya z Nagłowic, uczestnik programu "MasterC?hef" - oraz Janina Molek - "Królowa Fasoli" z doliny Dunajca - przedstawiają 40 przepisów na dania z fasoli
Opis
Szczegóły produktu
2111436
2 Przedmioty
Nowy