Czy Ty również w gotowaniu widzisz szansę na odkrycie niesamowitych połączeń smakowych i stworzenie kompozycji, które stanowią prawdziwą rozkosz dla podniebienia? Sięgnij po "Nowe rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują" i przenieś się w głąb krainy ekscytujących przepisów inspirowanych smakami Polski.
Nowa książka Rozkosznego koncentruje się wokół naszego polskiego gotowania, przedstawionego jednak we współczesnej odsłonie. Przekonasz się, że pieczony seler i wędzony twaróg to dobre nadzienie do pierogów, a gotowane na parze pampuchy wypchane po brzegi smażonymi boczniakami i bobem rozpływają się w ustach!
Nie zabraknie również składników, które do polskiej kuchni weszły niedawno i jeszcze na dobre nie zdążyły się w niej rozgościć. Znajdziesz więc przepis na młodą kapustę z glazurą z harissy czy szpinakowe kopytka polane umamicznym sosem na bazie grzybów, sosu sojowego i pasty miso. Będzie coś zarówno dla miłośników dań wyrazistych i pikantnych, jak i tych, którzy preferują delikatne i subtelne smaki.
Przepisy Rozkosznego odkryją przed Tobą nowe wymiary polskiego smaku. Będzie tak ekscytująco, że nie sposób się oprzeć!
O autorze
Michał Korkosz (bardziej znany jako Rozkoszny) to jedna z najbardziej lubianych postaci polskiej sceny kulinarnej. Na jego blogu oraz youtube'owym kanale pojawiają się regularnie nowe przepisy, które często okazują się połączeniem znanej wszystkim klasyki z delikatnym powiewem nowoczesnych trendów kulinarnych.