Your cart
W koszyku nie ma jeszcze produktów
"Żyć dobrze... z alergią" to książka, która niesie nadzieję wszystkim tym, dla których choroby alergiczne są prawdziwym utrapieniem. Jak pokazują najnowsze badania alergia to prawdziwa plaga naszych czasów. Czas się jej przeciwstawić - z poradnikiem Karoliny i Macieja Szaciłło okazuje się to jak najbardziej możliwe!
Autorzy od pierwszych stron wprowadzają czytelnika w główny temat poradnika i podejmują szczególnie popularne ostatnio zagadnienia nietolerancji laktozy i glutenu oraz wyjaśniają różnice pomiędzy nadwrażliwością, nietolerancją a alergią na dany produkt. Warto wspomnieć, że wiedza tu zawarta została starannie skonsultowana z doświadczoną i zasłużoną specjalistką alergologii dr Danutą Myłek.
Główny trzon książki stanowi najobszerniejszy z pięciu rozdziałów, czyli "Jadłospis alergika". Ta praktyczna część poradnika zawiera przykładowe jadłospisy i znakomite przepisy na proste dania z wykorzystaniem sezonowych produktów, a także autorskie propozycje kiszonek. Antyalergiczne menu Karoliny i Macieja podzielone jest na dwa okresy: wiosenno-letni i jesienno-zimowy, a w ich skład wchodzą śniadania, obiady, kolacje oraz desery. Ich twórcy dużą uwagę poświęcają ajurwedzie - starohinduskiej sztuce leczenie, która w swoich naukach często skupiała się właśnie na zależnościach zachodzących pomiędzy działaniem układu immunologicznego i nerwowego a problemie alergii.
Karolina i Maciej Szaciłło mają już w swoim dorobku ponad kilkanaście wartościowych pozycji traktujących o zdrowym trybie życia. Są oni autorami m.in. bestsellerowej książki "Karolina na detoksie" oraz roślinno-leczniczej skarbnicy wiedzy "Leki z roślinnej apteki". Oboje zafascynowani medycyną i filozofią wschodu od lat pomagają swoim czytelnikom w osiągnięciu zdrowia i równowagi życiowej.
Autorzy od pierwszych stron wprowadzają czytelnika w główny temat poradnika i podejmują szczególnie popularne ostatnio zagadnienia nietolerancji laktozy i glutenu oraz wyjaśniają różnice pomiędzy nadwrażliwością, nietolerancją a alergią na dany produkt. Warto wspomnieć, że wiedza tu zawarta została starannie skonsultowana z doświadczoną i zasłużoną specjalistką alergologii dr Danutą Myłek.
Główny trzon książki stanowi najobszerniejszy z pięciu rozdziałów, czyli "Jadłospis alergika". Ta praktyczna część poradnika zawiera przykładowe jadłospisy i znakomite przepisy na proste dania z wykorzystaniem sezonowych produktów, a także autorskie propozycje kiszonek. Antyalergiczne menu Karoliny i Macieja podzielone jest na dwa okresy: wiosenno-letni i jesienno-zimowy, a w ich skład wchodzą śniadania, obiady, kolacje oraz desery. Ich twórcy dużą uwagę poświęcają ajurwedzie - starohinduskiej sztuce leczenie, która w swoich naukach często skupiała się właśnie na zależnościach zachodzących pomiędzy działaniem układu immunologicznego i nerwowego a problemie alergii.
Karolina i Maciej Szaciłło mają już w swoim dorobku ponad kilkanaście wartościowych pozycji traktujących o zdrowym trybie życia. Są oni autorami m.in. bestsellerowej książki "Karolina na detoksie" oraz roślinno-leczniczej skarbnicy wiedzy "Leki z roślinnej apteki". Oboje zafascynowani medycyną i filozofią wschodu od lat pomagają swoim czytelnikom w osiągnięciu zdrowia i równowagi życiowej.